
Consumul de bere artizanală este în creștere în România, ceea ce a permis micilor producători să își facă loc pe piață. Avantajul lor este că, nefiind constrânși de rigorile unui proces industrial, pot experimenta cu diverse rețete, oferind beri cu arome unice, mereu proaspete și sănătoase.
O familie din Brașov intenționează să investească într-o microberărie în Stupini, având, inițial, o capacitate de producție de 100 de litri pe zi. Deocamdată, inițiatorii acestui proiect sunt în curs de a obține avizele necesare pentru a deschide afacerea. Investiția este estimată la 30.000 de euro, conform memoriului tehnic trimis Agenției pentru Protecția Mediului Brașov. Antreprenorii promit că berea va fi fabricată din ingrediente 100% naturale, folosind malț de orz, hamei cu diverse arome, drojdie de bere și condimente naturale precum coriandru și coji de portocale amare, ce vor conferi un gust deosebit noii beri artizanale. Fermentația mustului de bere va dura între 7 și 14 zile. Microberăria va produce atât bere blondă, cât și bere arămie și neagră.
Antreprenorii estimează finalizarea investiției în termen de 3 luni de la obținerea tuturor avizelor.